Hoe krijg jij de e-mailmarketing van jouw bedrijf gestroomlijnd? - Rise Your Power

Hoe krijg jij de e-mailmarketing van jouw bedrijf gestroomlijnd?

Het valt mij regelmatig op dat sommige MKB-organisaties niet heel ‘streng in de leer’ zijn wat de doorvertaling van hun eigen corporate identity betreft. Niet alleen in de e-mailings, maar ook in de hele marketing automation. Datzelfde geldt ook voor de communicatie van hun kernwaarden.

Nederland’s grootste retailorganisatie spreekt over ‘corporate values’ als essentieel onderdeel van het DNA van haar medewerkers: passie voor klanten, continu vernieuwend, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, openstaan voor verandering en elk individu respecteren. De consistente manier waarop deze waarden online en offline doorvertaald worden, is één van mijn inspiratiebronnen voor de invulling van mijn eigen rol bij opdrachtgevers. E-mail nieuwsbrieven hebben daarbij mijn bijzondere aandacht.

Iedere e-mailing moet de identiteit van een organisatie uitdragen en versterken

Soms wordt er via een personeelsadvertentie van je gevraagd om vooral te dromen van A/B testen, open rates, CTR’s, CTO’s, CRM-systemen en conversie, terwijl je er in een ander geval plotseling achterkomt dat er ook nog een corporate manual bestaat, waar veel over de huisstijl in beschreven is. Voor mij een prettige verrassing omdat ik graag met corporate identity-kaders werk, zeker als het gaat om het schrijven en vertalen van meertalige content. Dus ook als ik ‘gewoon’ een MailChimp (of via een ander e-mail marketing platform) nieuwsbrieven opzet voor een klant, ben ik me altijd bewust van de grotere lijnen in het marketingproces van de betreffende organisatie.

Hoe pak je effectieve e-mail marketing aan?

Waarom zouden we onze e-mail marketing uitbesteden?

 • We weten niet zo goed waarover we moeten schrijven.
 • Wij hebben zelf geen tijd; iedereen is druk.
 • We hebben onvoldoende kennis van e-mail software in huis.
 • We zijn zelf te ad hoc bezig met online communicatie; structuur ontbreekt zowel qua inhoud als timing.
 • Schrijven en vertalen van meertalige content vinden we lastig.
 • We twijfelen over de effectiviteit van e-mail marketing als wij die zelf aanpakken.

Wat neem ik jou uit handen?

 • Ik verzamel relevante content door met een frisse blik naar jouw bedrijf te kijken.
 • Ik toets de inhoud van jouw nieuwsbrief aan de hand van jouw marketingdoelstellingen.
 • Ik verzorg rapportages zodat jij weet hoe de nieuwsbrief is ontvangen en door wie geopend (CTO).
 • Vervolgens onderneem ik actie om te retargeten. Marketing automation maakt hiervan onderdeel uit.
 • Ik gebruik de inzichten die voortkomen uit de mailings om steeds verder de focus van de e-mail marketing te optimaliseren zodat de doelstellingen behaald worden.
 • Verwerking van de informatie omtrent doelgroepen in jullie CRM-systeem.

Wie is Sadhna?

Ervaren met het versterken en uitdragen van de core business van organisaties via e-mail marketing (meertalig) op internationaal niveau, zowel voor kleine als middelgrote organisaties.
Tevens heb ik kennis van de elementen: websites (WordPress), user experience, search engine optimization (SEO), Google Adwords (SEA), online advertising, e-mail marketing (MailChimp), Google Analytics en conversion rate optimization (CRO).

Kwaliteiten en vaardigheden:

 • Commercieel gedreven, ondernemend en analytisch sterk.
 • Goed kunnen plannen en organiseren onder druk van deadlines.
 • Secuur, doortastend en een kritische houding.
 • Kennis van de ontwikkelingen op het gebied van e-mail marketing.
 • Uitstekende taalbeheersing van Nederlands, Engels, Frans en Duits. Daarnaast beheers ik Hindi, wat praktisch is voor opdrachtgevers met een vestiging in India.
 • Kennis van CRM systemen, e-mail tools en marketing automation.

Waarom juist Sadhna als e-mail marketeer?

“Ik heb Sadhna leren kennen als een communicatief sterk persoon. Sadhna bezit de kwaliteit om van verschillende onderwerpen een goed commercieel verhaal te maken. Bij online marketing acties is het prettig om met Sadhna samen te werken. Ze heeft kennis van de diverse platforms. Waar Sadhna vooral meerwaarde biedt is dat ze zich verdiept in de doelgroep en de materie (ken je doelgroep en je producten!) en dit goed weet te vertalen in concrete acties en vervolgacties van een marketingcampagne. Professioneel, bekwaam en: ja=ja, nee=nee.”
(Bart Zwitser, Sales Manager Industrial Lubricants at Total)

Dankzij mijn jarenlange ervaring als content manager voor een technisch productiebedrijf (metaalsector), heb ik geleerd om niet vanaf een eilandje te werken bij het schrijven en uitvoeren van e-mail campagnes, maar ook vanuit een breder perspectief te denken. De wijze waarop ik opdrachten invul, wordt versterkt door inzicht in en nieuwsgierigheid naar wat er écht speelt bij de opdrachtgever en zijn klanten. Deze extra dimensie ontstaat op een natuurlijke manier vanuit mijn achtergrond als bedrijfscounsellor en multiculturele persoonlijkheid, zeker als ik in een andere taal moet gaan schrijven.

Mensen vinden het soms bijzonder dat ik, als vrouw, vaak voor opdrachtgevers in de industrie en / of techniek werk. Een voorbeeld daarvan is de website: tandwiel.info. Dit gehele project en de vertaling ervan in het Engels en Duits heb ik geleid en uitgevoerd  in nauwe samenwerking met Hoofd Technologie en de webbouwer. De basisteksten zijn door techneuten aangeleverd en door mij op detailniveau aangepast met de verschillende doelgroepen in gedachten.

INTERESSE?

Bel mij voor een vrijblijvende afspraak!
Telefoon: 06 28249929

Maak een afspraak via e-mail!